Vrijwilligers gezocht voor diverse functies!

Het team van Alzheimer Nederland afdeling Voorne-Putten en Rozenburg is op zoek naar nieuwe collega-vrijwilligers:

Wij zoeken bestuursleden.
Vrijwilligers die de schouders zetten onder de activiteiten van Alzheimer Nederland. Samen werken aan betere dementiezorg. Dat doen we onder andere door mee te praten in de Ketenzorg Dementie, en mee te denken met de Adviesraad Sociaal Domein (Wmo) van de gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg. Daarnaast vragen we aandacht voor de ziekte dementie en de mantelzorgers die rondom de persoon met dementie staan.

Wij zoeken vrijwilligers voor het Alzheimer Café.
Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en hun mantelzorger, en alle overige geïnteresseerden. De gespreksleider introduceert de gastspreker van de avond, en leidt het gesprek en de vragen van de aanwezigen in goede banen. De gastvrouwen/-heren ontvangen de gasten, zorgen voor koffie en thee, en een gezellige sfeer gedurende de avond.

Wij zoeken voorlichters.
Voorlichters zijn vrijwilligers die op scholen en bij bedrijven en instellingen informatie gaan brengen over de ziekte dementie, de gevolgen van deze ziekte, en hoe de maatschappij zich beter kan instellen op mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wij zoeken een PR-vrijwilliger.
Als PR vrijwilliger maak je deel uit van het regiobestuur. Wij zoeken iemand die behendig is met Word, Excel en Internet. Iemand die de Nederlandse taal beheerst, en het leuk vindt om teksten te schrijven. Binnen de huisstijl van Alzheimer Nederland schrijf je persberichten t.b.v. de activiteiten binnen onze afdeling, onderhoud je een netwerk van de media en instellingen, en verzorg je de nieuwsbrief (nog op te zetten) voor alle vrijwilligers in onze afdeling.

Alle vrijwilligers worden door Alzheimer Nederland ondersteund in hun werk. Alzheimer Nederland biedt alle vrijwilligers cursussen en workshops aan om hun taken nog beter te kunnen uitvoeren.

Voor meer informatie over één van deze functies kunt u contact opnemen met de voorzitter van het afdelingsbestuur: de heer Sjaak Kweekel, email s.kweekel@gmail.com

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door