Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Ben jij een echte verbinder met het hart op de juiste plaats voor mensen met dementie en hun naasten?

En wil je: 
•    Eerst ervaren wat de mogelijkheden zijn en waar je jouw kwaliteiten het beste kunt inzetten?  
•    Een relevant netwerk (op)bouwen?  
•    Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?  

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie. 

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring. 

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. 

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen.  

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij  Afdeling Voorne-Putten en Rozenburg. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten  
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.
Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld. 
 

Bestuurslid van een regionale afdeling

Jouw Rol 
Als Algemeen Bestuurslid ervaar je gedurende zes maanden wat de mogelijkheden zijn om als bestuurslid binnen een afdeling in jouw regio aan de slag te gaan. Je loopt mee met andere vrijwilligers die op dat moment al een bestuursfunctie bekleden. Meedenken wordt zeker gewaardeerd en ook je betrokkenheid bij het uitvoeren van verschillende activiteiten wordt op prijs gesteld. Niet in de laatste plaats omdat je dan echt ontdekt waar jouw interesses liggen en waar jouw kwaliteiten het best tot hun recht komen. 
 
We nodigen je van harte uit een keer te komen kijken bij een bestuursvergadering en/of andere activiteiten van onze afdeling! Ook kun je meedenken in het ontwikkelen van het beleid en de activiteiten van de afdeling. Na afloop van de oriëntatiefase bekijken we samen wat er past en verdelen we de portefeuilles.  
 
Dus ben jij iemand die: 
•    Een verbindende teamspeler is? 
•    Een relevant netwerk heeft of dit wil opbouwen? 
•    Bestuurs- en/of leidinggevende ervaring heeft? 
•    Visie heeft en vooruit kan kijken?  
•    Beslissingen durft te nemen?  
 

We komen graag met je in contact
Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. 

Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan Juliëtte van Gent, voorzitter afdeling Voorne-Putten en Rozenburg via: [email protected]