Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Ben jij een communicatie & PR professional die maatschappelijke impact wil maken?

En wil je:

  • Werken aan een inclusieve samenleving door dementie onder de aandacht te brengen in jouw regio?
  • Samen werken met een gedreven team vrijwilligers?
  • Werken wanneer het jou uitkomt? 

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.

 

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring.

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen. 

 

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Afdeling Voorne-Putten en Rozenburg. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  

 

Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld. 

 

 

Bestuurslid communicatie & PR Anne-Margriet

Jouw Rol

Als Bestuurslid Communicatie & PR is het jouw taak om dementie bij zo veel mogelijk mensen in jouw regio onder de aandacht te krijgen. Jouw netwerk is hierbij van groot belang. Je onderhoudt en bouwt hiervoor continue aan een relevant netwerk, zodat je voor iedere vraag direct een passende stakeholder weet te vinden. Of het nu gaat over het promoten van een nieuw Alzheimer Café of een vraag rondom een dementievriendelijke samenleving, jij weet direct de juiste personen in te schakelen.

Daarnaast onderhoud je ook goede contacten met de pers. Zodat de door jou ontwikkelde on- en offline communicatiestrategie ook via lokale en regionale bladen, radio en televisie in de regio onder de aandacht komt. Je communicatiestrategie bestaat uit het maken van persberichten, opzetten van advertenties, het actualiseren van de website, opstellen van de nieuwsbrief, het bijhouden van sociale media, etc. 

Op het vlak van PR ben je ook een adviseur en inspirator voor de diverse werkgroepen in de regio. Kortom, jij bent de spil in het communicatie-web die ervoor zorgt dat mensen met dementie en hun naasten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over dementie. Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van 2 – 4 uur per week.

 

Dus ben jij iemand die:

  • Creatief is in het gebruik van on- en offlinecommunicatie? 
  • Het leuk vindt om dit te ontwikkelen? 
  • Nieuwsgierig is en graag het laatste nieuws deelt?
  • Een relatie kan/wil onderhouden met de pers?
  • Een verbindende teamspeler is?

 

We komen graag met je in contact

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. 

Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan naar Juliëtte van Gent, voorzitter afdeling Voorne-Putten en Rozenburg via mail: [email protected]