Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Ben jij een journalistieke of PR-professional die weet hoe je social media platformen inzet?  

 
En wil je: 

  • De bekendheid van en de betrokkenheid bij activiteiten van Alzheimer Nederland in jouw regio vergroten?
  • Graag het laatste nieuws delen met mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden?  
  • Ruimte krijgen: zowel om ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?  

Start dan nu je carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie. 

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Iedereen krijgt met de ziekte te maken, als patiënt, mantelzorger of in familie- en vriendenkring. 

Alzheimer Nederland vertegenwoordigt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Met onze vrijwilligers geven we voorlichting en informatie en bieden we ondersteuning. We organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. 

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We zijn een gezondheidsfonds én een patiëntenorganisatie. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen zetten we ons in op verschillende terreinen.  

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Afdeling Voorne-Putten en Rozenburg. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

 

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten
 
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.
Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Uiteraard vergoeden we reis- en onkosten en zijn praktische zaken zoals verzekeringen geregeld. 

Communicatie & PR vrijwilliger Jan

Jouw Rol 

Als PR en Communicatie Vrijwilliger zorg jij ervoor dat de activiteiten van Alzheimer Nederland volop onder de aandacht komen in jouw regio. Dit doe je via onze eigen on- en offlinekanalen, maar ook via de lokale pers. Belangrijk is dat je een gevoel hebt voor relevantie. Hierdoor weet je altijd precies op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen.  

Eén van je taken is het vullen van de interne en/of externe nieuwsbrief voor de regionale afdeling met interessante content. Hierin kun jij je creatieve ei goed kwijt! Je informeert de Webmaster van jouw afdeling over de te plaatsen content op de website en social media of je vervult deze rol zelf. Daarnaast adviseer je ook andere vrijwilligers over het inzetten van social media. Ook denk je actief mee over de totstandkoming van nieuw (beeld)materiaal. 

Tenslotte onderhoud je ook goede contacten met lokale en regionale journalisten. Je stelt persberichten op en brengt deze onder de aandacht bij je netwerk van mediaprofessionals. Op deze manier zorg je ervoor dat onze boodschap ook via de traditionele media wordt uitgedragen.  

Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van ca. 2 - 4 uur per week.

Dus ben jij iemand die:
•    Kennis heeft van de diverse online communicatiemiddelen?  
•    Kennis heeft van journalistiek/ PR?   
•    Weet hoe je social media het best kunt inzetten?  
•    Creatief is met beeld en taal?  
•    Graag vrijwilligers adviseert over het inzetten van digitale & social media? 

 

We komen graag met je in contact!

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger en wil je graag nader met ons kennismaken? Solliciteer dan via onderstaande knop ‘solliciteer nu’.

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! 

Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen. 

Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan Juliëtte van Gent, voorzitter afdeling Voorne-Putten en Rozenburg via: [email protected]