Ga direct naar de contentGa direct naar de content
De Onvergetelijke Kookclub 3

Geïnspireerd door het succes van tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ is Alzheimer Nederland, in samenwerking met Resto van Harte, gestart met het organiseren van een maandelijkse kookclub. In de Onvergetelijke Kookclub koken en eten mensen met dementie en hun naasten gezamenlijk. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen en plezier kunnen hebben en waarbij de focus ligt op wat wél kan. Kookclubs worden georganiseerd in bijvoorbeeld lokale restaurants, kantines of buurthuizen.

 

Ben jij iemand die:

• Het overzicht houdt en kan regelen en organiseren?
• Weet hoe om te gaan met mensen met dementie door persoonlijke of professionele ervaring?
• Een beetje verstand heeft van lekker koken?
• Een verbindende teamspeler is?

 

Jouw Rol

Als Kookclub Coördinator werk je samen met Resto van Harte. Resto van Harte bedenkt het menu en regelt hiervoor de boodschappen. Daarnaast leveren ze professionele koks, zorgen ze voor tafellinnen en servies en nemen ze de leiding om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen genieten van een heerlijk 3-gangen diner.
Jij bent het aanspreekpunt voor het team ‘Kookclub’. Je brengt mensen met dementie en hun naasten op de hoogte wanneer er weer een Kookclub plaatsvindt. Je onderhoudt contact met bestaande Kookclub vrijwilligers en draagt zorg voor de registratie van de deelnemers aan de Kookclub avond.

Als coördinator weet je alles goed te organiseren. Je treedt op als verbinder tussen vrijwilligers, professionals en deelnemers van de Kookclub. Tot slot draag je zorg voor een periodieke evaluatie met bezoekers, vrijwilligers en samenwerkingspartner Resto van Harte.

Tijdsinvestering: De tijdsinvestering is zo’n 5 á 6 uur per avond en 2 uur aan voorbereiding. Er zijn 10 tot 12 kookclub avonden per jaar.

Meer informatie is op te vragen bij Juliëtte van Gent, voorzitter van afdeling Voorne-Putten en Rozenburg: [email protected].

Direct solliciteren kan via onderstaande knop.