Vrijwilliger voorlichting
Ben jij iemand die graag voor groepen staat en gemakkelijk contacten legt?
En wil je:
-
Mensen met dementie en hun naasten écht helpen met voorlichting en advies over dementie?
-
Samenwerken met een team vriendelijke en betrokken vrijwilligers?
Ruimte krijgen om zowel ideeën uit te voeren als om jezelf te blijven ontwikkelen?
Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.
Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.
Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij afdeling Voorne-Putten en Rozenburg. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.
Wat mag je van Alzheimer Nederland verwachten
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.
Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.
Jouw rol
Jouw taak als Voorlichter is voorlichting te geven aan diverse groepen toehoorders. Op basis van het beschikbare voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland stel je een voor de doelgroep passend programma voor. Een gedegen voorbereiding vooraf en een goed luisterend en begrijpend oor tijdens de bijeenkomst zijn van groot belang om een voorlichting tot een succes te maken. De tijdsbesteding bestaat uit 2 – 8 keer per jaar het verzorgen van een lezing en het verzorgen van een informatiestand. Daarnaast kom je 2 keer per jaar samen met de werkgroep voorlichting binnen je regionale afdeling.
Dus ben jij iemand die:
-
Graag voor een groep staat en een presentatie weet te verzorgen?
-
Empathisch is met een luisterend oor?
-
Samenwerkt met de Samen Dementievriendelijke Trainers om elkaar te versterken?
-
Wilt nadenken over hoe voorlichting het best kan worden ingezet in jouw regio?
We komen graag met je in contact
Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.
Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!