Wanneer opname in zicht komt - een ingrijpend proces

Het Bolwerk (Prinsenkwartier)
M.H. Trompstraat 135
3231 XN Brielle
Nederland

Plan Route

51.9022295, 4.1601897

Zolang mogelijk in je eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen, dat is wat we allemaal het liefste willen.

Maar de verzorging van iemand met dementie wordt vaak zwaarder naarmate de ziekte erger wordt en het is mogelijk dat er na verloop van tijd 24 uur per dag zorg en aandacht nodig is.

Wanneer thuis wonen dan echt niet meer gaat, kan een opname in een zorginstelling in zicht komen. Een moeilijke beslissing en een ingrijpend proces voor alle betrokkenen. Er komen dan ook meteen vele vragen: Zijn er nog mogelijkheden voor extra ondersteuning voor de mantelzorger? Hoe weet je dat het een goed moment is om te zoeken naar een andere woonplek, wanneer is de tijd daar om in een woonzorgcentrum te gaan wonen? Welke emotionele dilemma’s spelen hier in mee en hoe maak je dit bespreekbaar? Hoe kan je je hierop voorbereiden? Waar kan je informatie vinden over opname en verschillende soorten woonvormen, waar kan je op letten bij de keuze voor een verpleeghuis of kleinschalige woonvoorziening?  Wat moet er allemaal geregeld worden voordat iemand opgenomen kan worden en wie kan daarbij helpen? Wie neemt de beslissing?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we over dit alles uitgebreid in gesprek. Natuurlijk kunt u ook uw eigen vragen stellen of uw ervaringen hierover delen.

Voor inwoners uit Hellevoetsluis: Wanneer u problemen heeft met vervoer, kunt u een beroep doen op de haal- en brengservice van SBO (niet gratis). Om een plaats in deze bus te reserveren kunt t/m vrijdag 5 augustus bellen naar het SBO, 0181-322273, bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur. In de bus kunnen wel rollators worden vervoerd, echter geen rolstoelen.

Deze activiteit maakt deel uit van