Welzijn Ouderen start Odensehuis in Brielle

Bron: Artikel Briels Nieuwsland, 7 februari 2022
Foto: Wil van Balen

Welzijn Ouderen, onderdeel van Catharina, thuis op Voorne start in Brielle het Odensehuis. Op donderdag 7 april 2022 opent het Odensehuis in het Prinsenkwartier haar deuren.

Tussen 10.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom. Je kunt op elk gewenst moment binnenlopen. Ook mee lunchen behoort tot de mogelijkheden. Op 21 april is een feestelijke opening van het Odensehuis voor genodigden.

Wat is een Odensehuis? Een Odensehuis is een plek voor ontmoeting en informatie voor mensen met geheugenklachten en/of beginnende dementie en hun mantelzorgers, partners, kinderen en andere betrokkenen. Een diagnose of indicatie is niet nodig.

Wat kun je doen in een Odensehuis? Uiteraard start de dag met een lekkere bak koffie. Na de koffie gaan ze aan de slag met een spel, iets creatiefs, een wandeling of een goed gesprek, maar een krantje lezen is ook een optie. Eigen initiatief wordt zeer op prijs gesteld. Vanuit de behoeften van de bezoekers worden activiteiten georganiseerd op het gebied van muziek, creativiteit, bewegen en spel.

Het geven van informatie, voorlichting en advies over dementie is een belangrijk onderdeel van het Odensehuis. Hier is veel ruimte en aandacht voor.

Het Odensehuis is van en voor mensen die er komen en wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de vrijwilligers en bezoekers, met ondersteuning van een medewerker van Welzijn Ouderen. Iedereen draagt bij door het aandragen van ideeën, het delen van kennis en ervaring of gewoon door er te zijn.

Vrijwilligers gezocht
Ze zijn voor het Odensehuis nog op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers die de rol van gastheer/-vrouw op zich willen nemen, maar ook vrijwilligers met een creatieve of beweegachtergrond. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jolanda Wielemaker of Annette van Ravens via welzijnouderen@catharina.nl of (0181) 728 281.

Deelname
Het Odensehuis is een plaats waar je gewoon jezelf kunt zijn! Deelname aan het Odensehuis kost € 4,50 per persoon per dag. Mocht deze bijdrage een probleem zijn, schroom niet om toch mee te doen; ze zoeken dan naar een oplossing.

In coronatijd is er een maximum aantal deelnemers van 20. Om teleurstelling te voorkomen, vragen ze om je vooraf aan te melden. Voor verdere informatie of aanmelding: welzijnouderen@catharina.nl of (0181) 728281 tijdens de openingstijden van ons kantoor (10:00-13:30 uur).

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door