Carillonconcerten in Brielle en Spijkenisse

Als start van een zonnige Wereld Alzheimer Dag 2021 heeft beiaardier Bas de Vroome in de Sint-Catharijnekerk van Brielle ‘Liedjes uit vroegere tijden’ gespeeld.

Deze muzikale reis naar het verleden is een blijk van aandacht en respect voor die mensen waarbij het geheugen hun (soms) in de steek laat.

Na het stemmen van het Carillon waren in Brielle en omstreken de gezellige klokkengeluiden te horen van onder andere ‘Op de grote stille heide’, ‘Waar de blanke top der duinen’, ‘Als een wilde orchidee’ , ‘Mama’ en ‘Land of hope and glory’.

Beiaardier Bas de Vroome en Willem Christian Meyboom

Door de culturele commissie Sint Catharijne, in de persoon van Willem Christian Meyboom was de mogelijkheid gecreëerd om bij het Merulahuis plaats te nemen om te luisteren én om de Beiaardier te kunnen zien spelen. Via een televisie was een live verbinding met het carillon boven in de toren.

Zichtbaar werd dit prachtige carillonconcert ook beluisterd door mensen vanuit huis; in de tuin of met het raam open.

Later op de dag hebben de bewoners van Spijkenisse kunnen luisteren naar een vergelijkbaar concert in de Dorpskerk; waar het carillon ook weer werd bespeeld door beiaardier Bas de Vroome.

Alzheimer Café Spijkenisse

Op dinsdagavond 21 september j.l. werd het Alzheimer Café Spijkenisse druk bezocht. In het kader van Wereld Alzheimer Dag deed wethouder Soeterboek de aftrap voor het nieuwe seizoen. Daarna volgde dementietolk Tineke Sleen met veel interessante informatie over hoe je kunt communiceren met mensen met dementie. De avond was ook digitaal te volgen, via de chat kwam zelfs een vraag binnen.

Foto: Foto-OK.nl

Filmvertoning "Mevrouw van Dalen wacht..."

Dinsdagavond 21 september was in theater Twee Hondjes de indrukwekkende film "Mevrouw van Dalen wacht..." te zien in het kader van Wereld Alzheimer Dag. Na de vertoning ging het publiek in gesprek met de makers.

Op donderdag 23 september wordt deze film om 19.30 uur vertoond in de Boekenberg in Spijkenisse.

Deze pagina maakt deel uit van