Adres

Woonzorgcentrum het Nieuwe ABG
Van Dedemstraat 13
4611 BD Bergen op Zoom

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Alzheimer Café Bulletin Bergen op Zoom, februari 2021- Nr.2

 

 

Beste mensen, 

U zult het niet snel toegeven maar de kans op isolement en “verborgen”eenzaamheid kan in uw situatie groot zijn. Vooral in deze periode. Wij willen  er vanuit het Alzheimer Café voor u zijn. Wij weten dat er behoefte is aan contact en ontmoeting. Dat bleek wel in de Alzheimercafés, die nu al bijna een jaar niet draaien. Daarom dit initiatief van het maandelijkse bulletin. Een stap in de richting van contact en ontmoeting.

Behoeftepeiling:
Waar heeft u behoefte aan? Maak het ons kenbaar via de telefoon of de mail en wij kijken samen hoe we u hierin tegemoet kunnen komen.

Inloop Alzheimer Café Odensehuis:
We zouden weer op willen starten met het Inloop Alzheimer Café in samenwerking met Odensehuis in de Korenaere op maandagochtend van 10.00u tot 12.00u. Er even tussenuit? Een contactmoment? Zomaar. U bent welkom. Er zijn vrijwilligers van het Alzheimer Café Bergen op Zoom aanwezig. Meer informatie? Neem contact op met ons via de mail of de telefoonnummers vermeld onderaan dit bulletin.

Alzheimer Café kleinschalig:
Behoefte aan lotgenotencontact? Bij voldoende belangstelling kunnen we het Alzheimer Café kleinschalig opstarten (max. 10 personen). We zouden kunnen starten op de locatie de Korenaere (Odensehuis). Meer informatie nodig? Neem contact op met ons.

Uitzendingen drieluik Alzheimer Café on tour:
De documentaire en de herhalingen kunt u terugvinden op de website van www.zuidwesttv.nl, ga naar de rubriek tv /gemist en zoek in het rijtje Alzheimer Café on tour op. Wij zijn inmiddels gestart met de opnames van een nieuw Drieluik.

 

Tips ter ondersteuning:
Regelmatig zien we tips of informatie voorbijkomen die ook voor u interessant kunnen zijn. Een selectie hiervan delen we graag met u. Bijv. de gratis nieuwsbrief van Alzheimer Nederland waarvoor u zich kunt aanmelden en die u dan 1-2 per maand ontvangt.

Ga hiervoor naar de website www.alzheimer-nederland.nl

Zie ook de website: www.dementie.nl met heel veel praktische tips en informatie.

Wegwijzer:
Dementienetwerk West-Brabant heeft een zeer klantvriendelijke Online Dementie wegwijzer voor de inwoners van de regio West-Brabant ontwikkeld. Bent u mantelzorger, zoekt u hulp of heeft u een vraag? Bezoek dan de website
www.dementienetwerkwb.nl/wegwijzer

Digitale contactmomenten:
We staan open voor het opzetten en ondersteunen van een digitaal contactmoment. Wilt u video-bellen of wilt u met meerdere lotgenoten online in gesprek gaan, onder begeleiding van een vrijwilliger van het Alzheimer Café? Via Google Meet is dit gemakkelijk te regelen. Ook hier weer, nieuwsgierig? Schroom niet en neem contact met ons op als u behoefte heeft aan een ontmoeting of gesprekje.                                                                                                   

U kunt hiervoor een mail sturen naar p.corstanje@alzheimervrijwilligers.nl of voor telefonische informatie kunt u bellen naar:

06 34540835 - (Martien van Leeuwen belangenbehartiger) of  

06 21971470 - (Raymond van Oosterbos Coördinator)

Het volgende bulletin verschijnt eind maart 2021
Alzheimer Café Bergen op Zoom

      

Bekijk hier de video Alzheimer on tour

Deze pagina maakt deel uit van