De Vader, 30 maart a.s. in De Kring

Dit mag U niet missen!!!

Een allesomvattende voorstelling over Alzheimer. Aangrijpend, herkenbaar, ontroerend en grappig. Een voorstelling die iedereen moet zien die iets te maken heeft met Alzheimer!

Bezoekers van de Alzheimer Cafés, vrijwilligers en relaties van Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant ontvangen een korting van € 7,50 per kaart.
Kaarten kunt u reserveren via de theaterkassa of via www.dekringroosendaal.nl.
Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant zal deze avond in de schouwburg aanwezig zijn met een infostand.

 

De Vader (klik hier voor een uitgebreide omschrijving)

Tachtig is hij nu. Een gepensioneerde fervente tapdanser die samen met zijn dochter
Anne en haar man Antoine woont. Of was hij een bouwkundig ingenieur die onlangs met pensioen is gegaan en bezoek krijgt van diezelfde dochter en haar nieuwe vriend Pierre? Waarom heeft hij zijn pyjama nog aan? Is het al ochtend of moet het nog avond worden? En waar is zijn horloge? Dat heeft hij nodig als hij zich gaat aankleden. Maar waar hij dacht dat het zou liggen, vindt hij niks. Begint hij gek te worden? Langzaam glijdt André (Hans Croiset) weg in een mistige wolk waarin de wereld die hij eens zo goed kende, zich van hem vervreemdt. Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert hij grip op zijn leven te krijgen dat langzaam uiteen lijkt te vallen zonder dat hij begrijpt waarom. Dochter Anne (Johanna ter Steege)probeert haar vader te helpen. Maar hoe help je iemand die steeds meer wegraakt? In De Vader zien we door de ogen van André de verwarring van iemand met Alzheimer.
Zijn onrust en paniek raken niet alleen hem, maar ook zijn dochter Anne. Een ziekte als Alzheimer treft dan ook meer dan één persoon. De geliefden eromheen voeren eveneens strijd tegen het verlies van een leven dat eens zo bekend was. De Vader levert herkenbare situaties op die niet alleen schuren, maar tegelijkertijd ook buitengewoon komisch zijn. Het is pijnlijk-geestig wanneer André’s mores tezamen met zijn herinneringen vervliegen en zijn karaktertrekken zich sterker dan ooit manifesteren. Le Père (De Vader) is geschreven door de Franse auteur Florian Zeller, ook wel ‘het grootste literaire talent in Frankrijk’ genoemd. Zijn werk is veelvuldig bekroond. Le Père is onderscheiden met de prestigieuze Franse theaterprijs Molière. Behalve in Frankrijk werd het toneelstuk ook bejubeld door pers en publiek in Engeland. Onder meer in Londen was The Father een regelrechte hit, met als gevolg dat in het aankomend theaterseizoen de voorstelling in meer dan 25 landen uitkomt, van Brazilië tot Korea*!

De Nederlandse versie wordt geregisseerd door Gijs de Lange.
Voor de voorstelling in Roosendaal is er samenwerking met Alzheimer Nederland,
afdeling West-Brabant.

Cast: Hans Croiset, Johanna ter Steege, Wim Bouwens, Christo van Klaveren, Rian
Gerritsen en Emma Linssen

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door