Dementie en hulpmiddelen

Woonzorgcentrum 'Onze Stede'
Rozemarijnstraat 1
4651 EL Steenbergen
Nederland

Bijeenkomst: maandag 11 december 2017.

 

U wordt van harte uitgenodigd op maandag 11 december a.s. het Alzheimer Café Steenbergen te bezoeken. Uiteraard is ook uw partner, zoon/dochter, vriend(in) of kennis van harte welkom.

Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag.

Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Spreker:

Jacolien de Haan, ergotherapeut tanteLouise

Dementie & Hulpmiddelen

De zorg voor en begeleiding van mensen met dementie vraagt veel van de mantelzorger. Binnen de Alzheimer Cafés proberen we hieraan tegemoet te komen door zo veel mogelijk praktische informatie te geven. Deze avond zal verzorgd worden door Jacolien de Haan, ergotherapeut van tante Louise en is het thema Dementie & Hulpmiddelen.

Het uitvoeren van dagelijkse activiteiten in huis (bv. traplopen of huishoudelijke taken) op het werk of in buurt is voor mensen met dementie niet altijd meer vanzelfsprekend. Eventuele lichamelijke beperking, de cognitieve achteruitgang of een steeds meer beperkte sociale mogelijkheden kunnen de oorzaak hiervan zijn. Als ergotherapeut richt Jacolien zich op de praktische gevolgen hiervan in de thuis-, leef- of werkomgeving en begeleidt, ondersteunt en adviseert mensen hierin.

Een avond vol wetenswaardigheden, tips en mogelijke oplossingen. Maar vanzelfsprekend is ook uw inbreng van belang: veel mantelzorgers hebben hun eigen oplossingen gevonden waar mogelijk anderen baat bij kunnen hebben!

 

De volgende bijeenkomst is op maandag 19 februari 2018.

 

Deze activiteit maakt deel uit van