Eerste Dementievriendelijk certificaat in Roosendaal

uitreiking sticker dementievriendelijk Roosendaal Plus supermarkt

ROOSENDAAL - Supermarkt Plus Van Gurp aan Tolbergcentrum 172

In Roosendaal heeft Supermarkt Plus van Gurp het predicaat ‘Dementievriendelijk’ ontvangen. Wethouder Corné van Poppel reikte het certificaat uit. Hij wil van Roosendaal een dementievriendelijke gemeenschap maken en was dus ook vol lof over het initiatief van Dimphy en Pieter Jan van Gurp. Het bij het predicaat behorende vignet werd door wethouder Corné van Poppel uitgereikt aan deze supermarktondernemers en vervolgens op de toegangsdeur van de winkel bevestigd.
Dimphy en Pieter-Jan van Gurp willen op maatschappelijk verantwoorde wijze invulling aan hun ondernemerschap geven en daarbij een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven en instellingen vervullen. Het is dus niet verwonderlijk dat zij met hun winkel als eerste in Roosendaal voldoen aan de vereisten om voor het keurmerk in aanmerking te komen.

Plus 7_0.JPG

Om voor het keurmerk ‘Dementie-vriendelijk in aanmerking te komen moet aan een aantal eisen worden voldaan. Zo moeten medewerkers in de winkel signalen van dementie bij klanten kunnen herkennen en weten hoe vriendelijk hier mee om te gaan.

 

Training:
Om zich deze vaardigheden eigen te maken, hebben de medewerkers van Plus Van Gurp de branchetraining van ‘Samen dementievriendelijk’ gevolgd. Tijdens deze training worden praktijksituaties nagebootst en handvatten aangereikt hoe mensen met dementie te herkennen, ermee om te gaan en met ze te communiceren. Als leidraad hierbij gelden ‘de tien signalen van dementie’.

 

Moeite met alledaagse handelingen

Iemand die aan dementie lijdt, kan moeite hebben met gewone handelingen, zoals boodschappen doen. Voor mensen met dementie is het bijzonder fijn als zij hulp krijgen en vooral begrip voor hun situatie ondervinden. Mede dankzij de gevolgde training zijn medewerkers van Plus Van Gurp in staat deze service te verlenen.

 

Eerste in Roosendaal

Steeds meer instellingen en winkels willen dementievriendelijk zijn en laten hun medewerkers de training omgaan met dementie GOED volgen.
Zij worden daartoe  aangespoord door de Provincie Noord-Brabant die dementiezorg tot speerpunt heeft benoemd en Alzheimer Nederland die als belangenbehartiger opkomt voor belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Plus Van Gurp is de eerste winkel in Roosendaal die het predicaat heeft ontvangen

Plus 10a.JPG

.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door