Mantelzorgondersteuning

Woonzorgcentrum het
Van Dedemstraat 13
4611 BD Bergen op Zoom
Nederland

Bijeenkomst: maandag 27 november 2017

U wordt van harte uitgenodigd op maandag 27 november a.s. het Alzheimer Café Bergen op Zoom te bezoeken. Uiteraard is ook uw partner, zoon/dochter, vriend(in) of kennis van harte welkom.

Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag.

Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Gastsprekers:

Margot Wentink en Marlies Rutten, zij zijn beiden werkzaam als adviseur bij Mantelzorg Bergen op Zoom.

Thema : Mantelzorgondersteuning: Hoe, waar en door wie?

Het is vreselijk als mensen geconfronteerd worden met dementie in de familie. Het kan u zomaar overkomen. Dementie komt als een onaangekondigde en onaangename gast. Je komt er voor te staan, je hebt geen keuze. Je rol als partner, zoon, dochter, familie of andere direct betrokkene verandert en plotseling ben je mantelzorger. Dat is geen vanzelfsprekendheid.

Een stressvolle tijd, waarin voortdurend een beroep wordt gedaan op uw aanpassingsvermogen. Dit betekent vaak dat u 24 uur per etmaal zoekende bent hoe het beste om te gaan met de veranderingen die uw partner doormaakt. In de praktijk betekent dit dat u de eigen behoeften vaak bewust, maar ook onbewust, opzij schuift.

Wie zorgt er voor u, de mantelzorger, wanneer dementie in de relatie komt? Margot en Marlies gaan vanavond graag in gesprek met de bezoekers over dit onderwerp en wat voor mogelijkheden er qua ondersteuning zijn.

De volgende bijeenkomsten zijn op maandag:

18 december 2017* Verliesverwerking

* met gastoptreden van Het Borgvliets Gemengd Koor

22 januari 2018 Gesprekscarrousel

Deze activiteit maakt deel uit van