Muziek

Woonzorgcentrum Heideduin
Heistraat 12
4631 KX Hoogerheide
Nederland

Bijeenkomst: maandag 12 maart 2018

Thema: Muziek

Iemand die niet meer in staat is (goed) te spreken, kan vaak nog wel zingen. Iemand die weinig of geen emoties meer toont, laat deze wel zien met muziek.
Muziek kan je naaste rust geven als ze geïrriteerd is, activeren als ze passief is en vrolijk maken als ze verdrietig is.
Het roept herinneringen op waarvan je dacht: “die is ze voorgoed kwijt”. Als het je lukt om de juiste toon te vinden, voegt muziek iets moois toe aan de kwaliteit van haar leven.

Over de werking van muziek en de mogelijkheden die dit biedt in de omgang met iemand met dementie wordt deze avond verteld. Er zal worden stilgestaan bij de theorie en hoe u dit toe kunt passen. Muziek heeft vrijwel voor alle mensen een grote betekenis en maakt dan ook deel uit van ieders leven. Voor mensen met dementie kan muziek nog een groter belang hebben.

 

Jan de Koster, muziektherapeut bij tanteLouise, neemt u mee in de wonderlijke wereld van muziek en dementie. Een avond vol informatie, tips waarbij alles vanzelfsprekend ook gedemonstreerd zal worden.

De volgende bijeenkomsten zijn op maandag:


14 mei 2018

10 september 2018
 

Deze activiteit maakt deel uit van