Onbegrepen gedrag

Centrum voor Wonen & Zorg 'De Brink'
Melis Stokelaan 5
4707 HP Roosendaal
Nederland

Bijeenkomst: maandag 20 november 2017

U wordt van harte uitgenodigd op maandag 20 november a.s. Het Alzheimer Café Roosendaal te bezoeken. Uiteraard is ook uw partner, zoon/dochter, vriend(in) of kennis van harte welkom.

Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag.

Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Sprekers:

Carine van de Riet & Gerben Jansen

Casemanagers dementie Groenhuysen & TWB

Thema: Onbegrepen gedrag

Bij dementie denken we vooral aan geheugenstoornissen, maar deze stoornissen veroorzaken maar ten dele de problemen in het dagelijks functioneren. Naast de zogenaamde cognitieve stoornissen zijn er ook veranderingen in het gedrag. Dit heeft

niet alleen gevolgen voor de persoon die het treft, maar ook voor diens omgeving. Welke gedragsveranderingen komen vaak voor en welke factoren beïnvloeden het gedrag?

Van onbegrip naar begrip is de eerste stap in de omgang met het veranderd gedrag.

Volgens schattingen vertoont 80 tot 90 procent van mensen met dementie regelmatig onbegrepen gedrag. Het gaat hier om alle gedragingen van de persoon met dementie, die door de omgeving - en vaak vooral ook door de persoon zelf - als moeilijk worden ervaren. Veel onbegrepen gedrag is afhankelijk van de situatie, het karakter van de persoon en de mensen eromheen.

Onze casemanagers dementie Carine en Gerben gaan met u in gesprek over onbegrepen gedrag en geven u handreikingen hoe hier mee om te gaan.

Deze activiteit maakt deel uit van