Programma Wereld Alzheimerweek

Wereld Alzheimerweek

Afbeelding verwijderd.

PROGRAMMA WERELD ALZHEIMERWEEK

Maandag 18 september in Het Markiezenhof

Bezoek aan het museum, het schitterende stadpaleis met het mooie binnenplein, de Franse tuin, de indrukwekkende Hofzaal, het kermismuseum e.a.

Afbeelding verwijderd.

Nu is er de expositie “voorbij de ijdelheid met 6 eeuwen zilver uit Bergen op Zoom en omgeving”. Door het gehele gebouw zijn onderdelen van de expositie te zien, de bezoekers krijgen informatie over het getoonde, maar ook tips over de specifieke kunst van het poetsen van het (oude) zilver. Bezoekers mogen ook zilver meebrengen om te laten zien en om te vertellen over de herkomst e.a.

Afbeelding verwijderd.

  1. uur De bezoekers zijn welkom via de hoofdingang aan de Steenbergsestraat voor ontvangst met koffie, waarna om 13.30 uur het programma begint, met een woord van welkom, informatie e.a. 14.00 uur aanvang rondleidingen, de workshop zilverpoetsen e.a. 15.00 uur terug naar de Hofzaal voor een hapje en een drankje en luisteren naar oude liedjes (en meezingen natuurlijk), gezongen door het Koor van tante Door. 16.00 uur (uiterlijk) einde programma.

Donderdag 21 september in de St. Gertrudiskerk

Afbeelding verwijderd.

Vanaf 13.30 uur staan de gidsen van de Stichting Bezichtiging Monumenten klaar om de bezoekers rond te leiden door de kerk met al haar herinneringen voor de (oudere) Bergenaren. Ook is er in de kerk nu extra aandacht voor het oude kerkzilver en het bekijken van de oude kazuifels is de moeite waard. Er is ’s middags ook een pauzemoment, waarbij er koffie is en ook filmpjes worden vertoond (uit de privé archieven) van de brand van de kerk in 1972, die zo ontzettend veel indruk heeft gemaakt op heel Bergen op Zoom.

Een mooi moment voor onze bezoekers om persoonlijke herinneringen op te halen.

Graag voor deelname aan het bezoek aan het Markiezenhof en de kerk een berichtje laten aan Petra Corstanje, 0164-238294 / alzh.cafe.bergenopzoom@alzheimerwb.nl

De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door subsidiering via de cultuurcarrousel van serviceclub de Lions.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door