Verlies en Verwerking

Woonzorgcentrum het Nieuwe ABG
Van Dedemstraat 13
4611 BD Bergen op Zoom
Nederland

Bijeenkomst: maandag 18 december 2017

U wordt van harte uitgenodigd op maandag 18 december a.s. het Alzheimer Café Bergen op Zoom te bezoeken. Uiteraard is ook uw partner, zoon/dochter, vriend(in) of kennis van harte welkom.

Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag.

Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Gastspreker:

Minke Passchier, zij heeft een eigen praktijk voor begeleiding bij verliessituaties in breedste zin van het woord.

Thema: Verlies (verwerking): Wat is verlies en hoe kan ik er mee omgaan?

Iedereen van jong tot oud krijgt allemaal wel te maken met klein en groot verdriet. Iemand waar we van houden is ziek of overlijdt. Er is een baanverlies of scheiding en zo zijn er nog veel meer verliessituaties te benoemen. In alle verliessituaties ben je aan het rouwen. Dit vraagt veel van je energie, omdat je hard aan het werk bent. Ieder rouwt op zijn of haar manier. Ook bij dementie is er sprake van een verlies. Voor de persoon met dementie onder andere het verlies van het geheugen, van het overzicht hebben en van vaardigheden. Ook voor de naasten is er verlies. De man of vrouw die je al zo lang kent, verandert in vele opzichten en dat is moeilijk. Deze verlieservaringen doen zeker wat met je gevoelens. Hoe ga je daarmee om en zijn er handvatten voor te geven?

Minke zal vanavond met u in gesprek gaan over dit onderwerp en u uitnodigen uw ervaringen te delen. Vervolgens zullen er enkele tips en adviezen gegeven worden hoe u er mee om zou kunnen gaan

 

We sluiten de avond af met een gastoptreden in kerstsfeer verzorgd door Het Borgvliets Gemengd Koor onder het genot van een drankje en een hapje.

 

De volgende bijeenkomsten zijn op maandag:

  • 22 januari 2018 : Gesprekscarroussel

  • 26 februari 2018: Onbegrepen gedrag

Deze activiteit maakt deel uit van