Vernieuwingen in de zorg

Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG
Van Dedemstraat 13
4611BD Bergen op Zoom
Nederland

 

Bijeenkomst: maandag 26 maart 2018

U wordt van harte uitgenodigd op maandag 26 maart a.s. het Alzheimer Café Bergen op Zoom te bezoeken. Uiteraard is ook uw partner, zoon/dochter, vriend(in) of kennis van harte welkom.

Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag.
Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Gastspreker: Sandra Suijkerbuijk, onderzoeker bij Vilans.

 

Thema: Vernieuwingen in de zorg.

Dat er zich nogal wat ontwikkelingen en vernieuwingen in de zorg voordoen, ook voor mensen met dementie in de thuissituatie, blijkt wel uit de vele berichtgevingen die we in de media tegenkomen.

Sandra Suijkerbuijk, werkzaam bij Vilans, houdt zich onder meer bezig met technologie, met name in de dementiezorg. Zij weet wat er op het gebied van vernieuwing en ontwikkeling beschikbaar en bereikbaar is voor mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals.

Inspelend op diverse trends in de ouderenzorg en uitgaande van de diverse stadia binnen het proces van dementie maakt zij duidelijk welke mogelijkheden er ook in de thuissituatie bereikbaar zijn. Wij hebben Sandra gevraagd omdat ze bezig is met een promotieonderzoek gericht op onze thuissituatie. Ze bekijkt dit onderwerp vooral vanuit de doelgroep thuiswonende mensen met dementie. Ze zal een presentatie geven over de wijze, waarop ze door middel van haar creatieve onderzoekmethodes, de doelgroep laat meedenken om te komen tot passende en waardevolle toepassingen. Het belooft voor u als bezoeker een interessante avond te worden, waarbij u zeker ideeën en tips meekrijgt voor uw thuissituatie.

De volgende bijeenkomsten zijn op maandag:

- 23 april 2018 : Intimiteit en seksualiteit

- 28 mei 2018 : Muziek

- 25 juni 2018 : Jonge mensen en dementie

Deze activiteit maakt deel uit van