Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Wereld Alzheimer Dag 2023 gemeente Roosendaal

Op donderdag 21 september zal om 10.00 uur bij het Oude Raadhuis op de Oude Markt in Roosendaal de aftrap plaatsvinden door het hijsen van de vlag van Wereld Alzheimer Dag. Dit zal gebeuren door een prominente Roosendaler. De familie Brands, ambassadeurs dementie Roosendaal zullen hierbij aanwezig zijn. Door groep 4 van basisschool de Singel zal op de Oude Markt een bloemenzee met het symbool van Alzheimer Nederland, de Vergeet-me-Nietjes met stoepkrijt worden gemaakt.

Ook in de kerkdorpen zullen de kinderen van de basisschool de Baayaert uit Wouw, de Heilig Hart uit Wouwse Plantage, de Berkenveld uit Heerle en de Linde uit Nispen, hun creatieve talenten gebruiken om op verschillende locaties de Vergeet-me-Nietjes op straat of schoolplein aan te gaan brengen.

In de stad Roosendaal en de kerkdorpen zullen bekende beelden zoals de Tullepetaon in Roosendaal, De Wouwse boer (Peer Paap) in Wouw, de boerin met Kalf in Heerle, de Houthakker (de ‘Pinnerooier’) in de Wouwse Plantage, de Moermakkers in Moerstraten en d’n Aop in Nispen worden voorzien van een gele sjaal/das met Vergeet-me-Nietjes, gebreid door bezoekers van het Odensehuis,

‘s Middags zal deze bijzondere dag worden afgesloten met een lunch en een hoge thee in het Odensehuis aan de Dr. Schaepmanlaan 44 in Roosendaal. Dit is speciaal voor mensen met geheugenklachten en hun naasten. Voor deze activiteit (lunch óf Hoge thee) kan men zich aanmelden bij het Odensehuis: [email protected] of 06-13175376.

De exacte tijden van alle activiteiten en de wijze van aanmelden zullen nog via de sociale media en lokale media worden gecommuniceerd.

Ook zullen bij wat mindere weer de uitwijklokaties worden aangegeven.

Wij hopen op uw aandacht te mogen rekenen om samen van deze dag een succes te maken.

José Nobel, coördinator Alzheimer Café Roosendaal.

Telefoonnummer: 06-15606282

Mailadres: [email protected]