Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Uitgelicht

Onze Lotgenotengroepen

De Lotgenotengroepen zijn er ter ondersteuning van de naaste omgeving van mensen met dementie. In een vertrouwde omgeving en onder begeleiding van deskundige gespreksleiders kunt u ervaringen en gevoelens delen met anderen, die in een soortgelijke en herkenbare situatie verkeren. Deelname aan een Lotgenotengroep wordt als heel positief ervaren. De verschillende Lotgenotengroepen komen bij elkaar in Hoorn, Obdam, Grootebroek en Oosterblokker.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Johanna van Reenen, e-mail: [email protected].
 

Activiteiten in deze regio

Alzheimer Nederland biedt regionaal hulp en advies, bijvoorbeeld via het Alzheimer Café en de Onvergetelijke Kookclub. Bezoek een fijne ontmoetingsplek bij jou in de buurt voor tips en informatie over dementie. Krijg antwoord op vragen en wissel ervaringen uit met lotgenoten.

Activiteitenfilter

Overzicht locaties

Welke regionale ondersteuning vind je bij jou in de buurt? Denk aan aan het Alzheimer Café, Onvergetelijke Kookclub en bijvoorbeeld een wandelgroep.

Voorzieningen in de regio

Netwerk Dementie Noord-Holland Noord

Wil je weten welke voorzieningen er in jouw regio zijn voor mensen met dementie? Netwerk Dementie Noord-Holland Noord, een samenwerkingsverband van professionals en organisaties, heeft alle voorzieningen in de regio op een rij gezet voor jou. Denk bijvoorbeeld aan casemanagement en ontmoetingscentra.

Bekijk voorzieningen 

Familie Spanjer

Wegwijzer Dementie

Wegwijzerdementie.nl helpt je op weg met de belangrijkste informatie over dementie en met informatie over het aanbod aan ondersteuning & zorg voor mensen met dementie en hun naasten in Noord-Holland Noord. Het gaat om 18 gemeenten verdeeld in drie regio's: Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Regio Alkmaar.

Wegwijzer Dementie Noord-Holland Noord

Informatie over dementie

Brochures Alzheimer Nederland

Ben je op zoek naar meer informatie over dementie? We helpen je graag met onze gratis brochures.

Joan-Anne en vader Randolph

Op Dementie.nl krijgen mantelzorgers en mensen met dementie tips en informatie over leven met dementie.

Ineke achter haar computer aan het werk voor de dementielijn

De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor bij omgaan met de en advies mentie.

Over West-Friesland

Afdeling West-Friesland organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, behartigt hun belangen en wijst de weg naar hulp. De afdeling is actief in de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

Contact

Heb je een vraag voor ons of wil je iets bespreken? Neem contact met ons op