280.000 mensen dementievriendelijk!

280.000 mensen dementievriendelijk!

280.000 mensen dementievriendelijk!

Nederland telt zo’n 280.000 mensen met dementie. Eenzelfde aantal mensen heeft zich geregistreerd als dementievriendelijk. Dat deden zij op de website van Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS. Het programma ging in 2016 van start met als doel Nederland dementievriendelijker te maken.

Met de 280.000ste registratie bereikt Samen dementievriendelijk een belangrijke mijlpaal. Julie Meerveld van Alzheimer Nederland: “Naast iedere persoon met dementie staat nu iemand die iets voor hem of haar wil betekenen. Dat is hartstikke belangrijk voor mensen met dementie. Zo kunnen zij zo lang mogelijk gewoon mee blijven doen.”

Er zijn steeds meer mensen nodig die goed om kunnen gaan met dementie

Het aantal mensen met dementie zal de komende decennia verdubbelen naar een half miljoen. Er zijn dus steeds meer mensen nodig die goed om kunnen gaan met mensen met dementie. Denk aan kappers, tandartsen en het personeel in winkels, de horeca en de banken. Natuurlijk ook vrienden, familie, buurtgenoten en verenigingsmaatjes. Voor al deze mensen biedt Samen dementievriendelijk trainingen, zowel online als op locatie. 

Kijk hoe jij kan helpen!

Filmpje Zien is 1 … Doen is 2!

Het is belangrijk dat steeds meer Nederlanders weten wat zij kunnen betekenen voor iemand met dementie. Daarom is de commercial Zien is 1... Doen is 2! te zien op televisie en online. In het filmpje zie je dat mensen vaak niet weten hoe ze moeten reageren wanneer ze iemand tegenkomen met dementie. Het doen van een training kan dit ongemak verhelpen. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door