Dementiemonitor Mantelzorg 2020

Dementiemonitor Mantelzorg 2020
Dementiemonitor Mantelzorg - invullen kan tot 30 september 2020

Dementiemonitor Mantelzorg 2020

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vindt u als mantelzorger belangrijk? Hoe ervaart u de zorg voor uw naaste? Deze en meer vragen stellen we in de Dementiemonitor Mantelzorg, ons tweejaarlijkse onderzoek onder mantelzorgers van een naaste met dementie.

> Naar de Dementiemonitor

De zorg verbeteren

Met de resultaten van dit onderzoek vragen we aandacht voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook helpen de resultaten ons om advies te geven over de verbetering van regionale dementiezorg. De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg worden gedeeld met het ministerie van VWS, gemeenten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel om de zorg te verbeteren.
 

Regionale resultaten

In 2018 hebben meer dan 4.400 mantelzorgers meegedaan aan de Dementiemonitor Mantelzorg. Dit jaar hebben we dat aantal nog niet gehaald. Door corona lagen de prioriteiten voor iedereen ergens anders. Een hoge respons is echter wel belangrijk. Alleen dan wordt er voor alle regio’s in Nederland een regionaal rapport gemaakt, met de resultaten specifiek voor die regio. Dat is natuurlijk ook voor West-Friesland van groot belang.

Doet u mee?

U kunt de Dementiemonitor tot 30 september invullen. Hartelijk dank!

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door