Informatieve bijeenkomst dementie in Stede Broec

Informatieve bijeenkomst over dementie in Stede Broec
Informatieve bijeenkomst over dementie in Stede Broec

Helpt u mee aan een dementievriendelijk Stede Broec?

Bijeenkomst dementie op dinsdagmiddag 13 september

In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. De verwachting is dat er over 20 jaar 500.000 mensen zijn met dementie. De kans is dus zeer groot dat ook u met dementie te maken krijgt. In uw familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar we kunnen veel voor elkaar betekenen. Als mensen met dementie zo lang mogelijk hun eigen leven kunnen leiden, zou dat al enorm helpen.

Vaak wordt bij dementie meteen gedacht aan de laatste fase van de ziekte dementie, terwijl mensen met (beginnende) dementie nog lang zelf beslissingen kunnen nemen, keuzes kunnen maken en voorkeuren kunnen uitspreken.

Dementie in Stede Broec

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie. Uit de prognose voor de gemeente Stede Broec blijkt dat het aantal inwoners met dementie toeneemt van 300 personen in 2020 naar 700 in 2040.

Bijeenkomst dementie

De Seniorenraad Stede Broec, Omring, Alzheimer West-Friesland en de gemeente Stede Broec nodigen u van harte uit voor een bijeenkomst over dementie op dinsdag 13 september in dorpshuis De Stek. De inloop is vanaf 13:45 uur, de bijeenkomst start om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

U krijgt er informatie over de omgang met iemand die dement is en wat er allemaal mogelijk is wanneer dementie is geconstateerd. Ook is er ruimschoots de tijd om uw vragen over dementie te stellen.

Aanmelden

Aanmelden kan via joshua.ijzer@sed-wf.nl of telefonisch: 0228-352352. Ook voor vragen kunt u Joshua IJzer mailen of bellen.

Training

Wilt u een training over dementie volgen in uw eigen huis? Dat kan online! Ga hiervoor naar: https://samendementievriendelijk.nl/nhn-inwoner. Het kost slecht 15 minuten van uw tijd.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door