Medemblik organiseert workshop 'Dementie op jonge leeftijd'.

De gemeente Medemblik organiseert dinsdagavond 16 maart een digitale workshop over het thema ‘Dementie op jonge leeftijd’.

Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen de 40 en 65 jaar. Bij het woord dementie denkt men het eerste aan problemen met het geheugen. Bij dementie op jonge leeftijd vallen juist veranderingen in het gedrag meer op. Wanneer men te horen krijgt dat het veranderde gedrag door dementie komt, geeft dit duidelijkheid en wat rust bij de familie. Maar vaak hebben cliënt en familie dan al een grote zoektocht achter de rug.

Goede zorg

De omgang met de veranderingen in het gedrag roept bij medewerkers en vrijwilligers veel vragen op. Hoe kan ik jonge mensen met dementie goede zorg en begeleiding geven en hoe kan ik de familie en het gezin hierin tot steun zijn? Deze vragen worden in de workshop behandeld. Deelname is overigens gratis.

Voor wie

De workshop is geschikt voor iedereen die, binnen de gemeente Medemblik, werkzaam is in de zorg voor mensen met dementie. Ook medewerkers en vrijwilligers van (sport)clubs, winkels, wijkcentra en andere beroepsgroepen die te maken hebben met mensen met dementie zijn van harte welkom.

​​​​​​​Meer informatie over het programma en de wijze van aanmelden vindt u in de flyer.

Naar de flyer

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door