Nieuwe voorzitter Alzheimer Nederland West-Friesland

Nieuwe voorzitter Alzheimer Nederland West-Friesland

Met ingang van 1 januari 2022 heeft Alzheimer Nederland een nieuwe voorzitter voor de afdeling West-Friesland.

Na twee bestuursperioden van vier jaar treedt Maaike Santema-Boelens statutair af en maakt plaats voor Tineke Kunst-Van Brenk. Tineke heeft haar sporen verdiend in meerdere bestuursfuncties en is laatstelijk werkzaam geweest bij de afdeling Zorg en Welzijn van de gemeente Koggenland.

Loopbaan

Tineke is haar loopbaan als verpleegkundige gestart. Zij heeft ruim tien jaar eerst uitvoerend en daarna leidinggevend in verschillende ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties gewerkt. Vervolgens heeft ze op verzoek van de thuiszorgorganisatie de overstap naar het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gemaakt, waarvan ook de zorgbemiddeling nog een onderdeel was. De laatste twaalf jaar van haar arbeidzame leven heeft ze op de afdeling Welzijn & Zorg van gemeente Koggenland gewerkt. Praktisch en dienstverlenend bezig zijn was in al deze functies haar drive.

Lotgenotengroep

Tijdens haar werk heeft ze contact gezocht met Maaike Santema, onze toenmalige voorzitter.  Men wilde de inwoners van de gemeente Koggenland met de ziekte dementie en hun mantelzorgers ondersteuning bieden, een lotgenotengroep oprichten en een dementievriendelijke gemeente worden. Dit sloeg enorm aan bij de doelgroepen.

Blij

Vorig jaar maart ging Tineke met pensioen en tijdens een wandeling kwamen Maaike en zij elkaar onverwacht tegen en heeft Maaike haar gevraagd om de functie van voorzitter van haar over te nemen. Als afdeling zijn we heel blij dat Tineke 'ja' heeft gezegd. Een gedreven voorzitter is immers meer dan welkom. We zien ernaar uit om samen met haar en de andere vrijwilligers ons mooie  werk voort te zetten. 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door