Themamiddag Muziek en Dementie

Onze informatiestand. We zijn er klaar voor.

Themamiddag Muziek en Dementie

Zaterdag 18 juni waren we aanwezig in de Oosterkerk in Hoorn bij de themamiddag Muziek en Dementie. Deze middag maakte deel uit van het Festival Hoorn - Oude Muziek Nu en werd georganiseerd door de stichting Hoorn - Oude Muziek Nu. Dit in samenwerking met Geriant en Alzheimer Nederland, afdeling West-Friesland. De stichting heeft gekozen voor dit thema omdat muziek een positieve uitwerking kan hebben op mensen met dementie. Een keuze waar wij uiteraard zeer blij mee zijn.

De secretaris van onze afdeling hield een openingswoordje, we namen deel aan het panel en we hadden een mooie informatiestand ingericht waar bezoekers langs konden komen.

Stichting Diva Dichtbij

Een belangrijk onderdeel van de middag vormde de bijdrage van de stichting Diva Dichtbij. Zij verzorgen intieme zangoptredens voor volwassenen en ouderen die door langdurige ziekte of beperking niet meer zelf naar het theater kunnen. 

Nadat Diva Dichtbij het thema had toegelicht, volgde een demonstratie en interactieve workshop van de werkwijze rond muziek en dementie, natuurlijk opgeluisterd met zang. Na de pauze was er een interviewronde met de verschillende deelnemers. De middag werd afgesloten met een fijn optreden van sopraan Isabella Scholte, begeleid door pianiste Elizabeth Ford.

Vrijwillige gift

De bezoekers van deze middag konden op vrijwillige basis een gift doen. De opbrengst hiervan zal worden besteed aan een bijdrage voor de aanschaf van een Virtual Reality bril voor Geriant. Hiervoor onze hartelijke dank aan zowel de bezoekers als de organisatie.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door