Trainer Samen dementievriendelijk

Vrijwillige trainer voor de regio Medemblik

 

Binnen het programma 'Samen dementievriendelijk' verzorgen we groepstrainingen voor medewerkers van bedrijven, gemeenten en vrijwilligers van verenigingen. In de training leren zij hoe ze goed om kunnen gaan met mensen met dementie. We zijn op zoek naar vrijwilligers die deze trainingen willen geven.

We denken aan mensen die ervaring hebben als enthousiaste trainer en hun kennis over dementie willen delen. We zoeken trainers voor de regio Hoorn en voor de regio Medemblik.

De trainingen worden gegeven via een live online training of een training op locatie, zodra de coronamaatregelen dit weer toestaan.

 

Werkzaamheden

Het geven van de training ‘GOED omgaan met dementie’ aan verschillende doelgroepen. Dit doe je volgens een vast draaiboek.

  • Wij begeleiden je met trainingen en intervisiebijeenkomsten. Hierbij richten we ons op het vergroten van je kennis over dementie en verdieping van je trainersvaardigheden.
  • Als trainer geef je gemiddeld 10 trainingen per jaar.
  • Reiskosten kun je declareren.
  • Je verzorgt trainingen bij jou in de buurt.

 

Vaardigheden en kwaliteiten

Als trainer weet je een vertrouwde, veilige en open sfeer te creëren in een groep. Je kunt je voorstellen hoe het is om een naaste met dementie te hebben.

  • Hierbij spreek je open en concreet over een onderwerp waarop bij veel mensen nog een taboe ligt.
  • Je vindt het geen probleem om met de deelnemers aan de training praktijksituaties na te spelen.
  • Tot slot kun je een groep mensen mobiliseren en inspireren om zich dementievriendelijk in te zetten in hun eigen omgeving.

 

Waarom dit vrijwilligerswerk?

  • Je zet je in voor een heel directe en praktische manier van helpen. Door het geven van de trainingen help je mee om de Nederlandse samenleving dementievriendelijker te maken.
  • Je vergroot je eigen deskundigheid en vaardigheden op het gebied van de omgang met mensen met dementie.
  • Tijdens de werkzaamheden doe je ervaring op binnen dit bijzondere vrijwilligersproject en word je goed ondersteund.

 

Doe mee

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk Nederlanders weten wat dementie is en hoe zij mensen met dementie kunnen helpen. 

Wil jij als trainer actief meehelpen om de samenleving dementievriendelijker te maken? Via onderstaande gele knop kan je direct solliciteren. Voor meer informatie of het beantwoorden van je vragen kan je mailen naar j.reenenvan@alzheimervrijwilligers.nl

Meer informatie over het programma 'Samen dementievriendelijk' kan je vinden op www.samendementievriendelijk.nl

 

Deze pagina maakt deel uit van