Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Waarom belangrijk

Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren toenemen. Het zal dus steeds vaker voorkomen dat we iemand met dementie tegenkomen, soms in onze directe (werk)omgeving, maar ook op straat of in een winkel. Dan is het fijn als zo veel mogelijk mensen weten hoe zij iemand met dementie kunnen helpen of te woord kunnen staan. Deelnemers aan de training worden hiermee bekend gemaakt aan de hand van het principe GOED: Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel.

De training

In de training wordt deelnemers verteld wat dementie is, welke verschillende vormen er zijn en hoe je dementie kan herkennen. Vervolgens worden er enkele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk besproken. Situaties uit de praktijk worden ook nagespeeld. 
Het doel van deze leerzame training is om deelnemers te leren hoe zij goed om kunnen gaan met mensen met dementie. Hoe zij contact kunnen maken en hoe zij iemand met dementie op de juiste manier kunnen helpen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter de Wilde, bestuurslid en SDV-trainer, via: [email protected] of via 06 20997833.

Samen Dementie Vriendelijk

Overigens kan iedereen ook individueel een gratis online training doen. Meer informatie vindt u op de website van Samen Dementie Vriendelijk