Training Samen Dementie Vriendelijk bij Wijkleercentrum

De trainers in actie
De trainers in actie

Training Samen Dementie Vriendelijk bij Wijkleercentrum

Op 23 maart 2022 zijn trainingen Samen Dementie Vriendelijk (SDV) gestart voor studenten op het Wijkleercentrum te Zwaag. Er waren 35 studenten aanwezig die worden opgeleid tot verzorgende.

De trainingen Samen Dementie Vriendelijk (SDV) zijn specifiek gemaakt voor één doel, namelijk om de deelnemers te leren dementie te herkennen en om in het dagelijkse leven beter om te gaan met mensen met dementie. De trainingen worden verzorgd door de SDV-trainers van de afdeling West-Friesland, namelijk Peter de Wilde, Dorien Spil en Wilko Coers.

Gewaardeerd door studenten en docenten

Het was een bijzonder geslaagde en leerzame ochtend die werd afgesloten met een gezamenlijke lunch op het Wijkleercentrum. De training was interactief en werd zeer gewaardeerd door de studenten en docenten. De studenten luisterden aandachtig, stelden vragen en deelden samen hun ervaringen met mensen met dementie.

Persoonlijke ervaringen wethouder

De training werd ook bijgewoond door wethouder Al Mobayed van Hoorn. 

Hoorn is een dementievriendelijke gemeente en wethouder Al Mobayed heeft dit in haar portefeuille zitten. De wethouder sprak de studenten toe en deelde persoonlijke ervaringen met de studenten. Verder sprak zij haar waardering uit voor de trainers en de Alzheimer Stichting. Ook benoemde zij nog even het zeer goed en mooi te vinden dat de afdeling West-Friesland doende is met het opstarten van een Onvergetelijk Kookclub voor mensen met dementie en hun partner of mantelzorger.

Tweede training 25 maart

Op 25 maart vindt de tweede training plaats in het Wijkleercentrum en het is zeer waarschijnlijk dat deze trainingen in de nabije toekomst ook gegeven gaan worden op het Horizon College.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door