Kleinkinderen spreken over dementie. Een gesprek met een kleinkind over hoe het is om een oma te hebben met een dementie en hoe zij hiermee omgaat.

Video 'Kleinkinderen spreken over dementie'.

 

Hoe breng ik de dag door? Wat vind ik leuk en past bij mij? Samen of alleen, elders of thuis? Informatie over dagbesteding.

Video 'Hoe breng ik de dag door?'

 

Corona tijd, wat betekent dat voor mij? Welke zorgen brengt dit met zich mee? Hoe vul ik de dag in? Heeft deze periode mij ook iets gebracht? 

Video 'Corona tijd, wat betekent dat voor mij?'

 

Ik heb een niet-pluis gevoel. Wat gebeurt er met mij? Hoe herken ik dementie? Hoe wordt de diagnose dementie gesteld? Welke verschillende vormen van dementie zijn er?

Video 'Ik heb een niet-pluis gevoel.

 

Ik laat je nooit in de steek. Een gesprek met twee ervaringsdeskundigen. Want mantelzorger zijn, hoe is dat? De rol binnen het gezin verandert. En mag je als mantelzorger ook nog voor jezelf kiezen?

Video 'Ik laat je nooit in de steek'.

 

Juridische zaken en dementie. Een gesprek over wat er geregeld kan worden bij dementie en over de betekenis van bewindvoering, mentorschap en curatele.

Video 'Juridische zaken en dementie'

 

Praat met mij en niet over mij. Een gesprek over het hebben van een eigen stem en mening, over waardigheid en respect. En natuurlijk over hoe deze tijd met corona wordt beleefd.

Video 'Praat met mij en niet over mij'

 

Zó hoeft het van mij niet meer. Een gesprek over dementie, en het hebben van een euthanasiewens. 

Video 'Zó hoeft het van mij niet meer'

 

Kleine theatervoorstelling, Manon Kroezen. Stralend middelpunt van deze video is cabaretière, schrijfster en muzikaal begeleider, Manon Kroezen. Ze draagt voor uit haar boek ‘Rudy hoort er ook nog bij’ en zingt en vertelt over haar ervaringen op de dagbesteding. Herkenbaar voor zowel mantelzorgers thuis als voor mensen van wie de naaste in een verpleeghuis verblijft.

Video 'Manon Kroezen'

 

Vrijheid en veiligheid bij dementie, en hoe houd ik mij staande in deze tijden met het corona-virus?

Video 'Vrijheid en veiligheid bij dementie'

Deze pagina maakt deel uit van