Wereld Alzheimer Dag 2020

Wereld Alzheimer Dag 2020

Maandag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar wilden we de zorgmedewerkers en bewoners van drie zorgboerderijen in het zonnetje zetten. Voorzien van een heerlijke doos gebak en in het prettige gezelschap van Maretty van den Mosselaar van speel- en theaterbedrijf Verhip gingen we op pad.

Pleun van de Paardeweide

Maandag 21 september klopten we aan bij zorgboerderij Klaverweide in Hensbroek. Het was een stralende dag met een blauwe lucht en een zonnetje aan de hemel. Wat wilden we nog meer. De bewoners zaten lekker buiten toen ‘Pleun van de Paardeweide van de firma poets en onderhoud’ (= Verhip) aan kwam lopen, in vol ornaat en gewapend met poetsdoeken en emmers. Ze zei dat ze de ramen kwam lappen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.

Persoonlijk

Pleun maakte het contact met de bewoners heel persoonlijk en er was duidelijk interactie. Tussendoor zong ze bekende liedjes en iedereen zong mee. Ook de wat stillere bewoners werden niet vergeten. De lekkere gebakjes maakten het helemaal af. Al met al was het een fijne en speciale middag.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door