Wereld Alzheimer Dag 2020 - anders dan anders

Wereld Alzheimer Dag 2020 - anders dan anders

Maandag 21 september is het weer Wereld Alzheimer Dag. Een dag waarin wereldwijd extra aandacht wordt gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en dementie. Het thema dit jaar is ‘jong en oud’.

Anders dan anders

Vanwege het coronavirus verloopt deze dag anders dan anders en ook de afdeling West-Friesland heeft besloten de activiteiten rond Wereld Alzheimer Dag kleinschalig te houden. Vorig jaar zong Willeke Alberti nog de sterren van de hemel, dit jaar zetten we de zorgmedewerkers en bewoners van drie zorgboerderijen in het zonnetje. We komen langs met een heerlijke doos gebak en clown Maretty van speel- en theaterbedrijf Verhip komt elke keer gezellig met ons mee.

Plezierig uurtje

Clown Maretty is een heel bijzondere clown. Ze kan op een rustige en speelse manier contact maken met mensen bij wie dat door middel van taal niet (meer) zo makkelijk gaat. Ze improviseert en reageert op wat er op dat moment speelt. We verwachten dat we de bewoners van de zorgboerderijen op deze manier een ontspannen en plezierig uurtje kunnen bezorgen.

Waar en wanneer

Maandag 21 september gaan we naar zorgboerderij Klaverweide in Hensbroek. De woensdag daarna gaan we langs bij fruitkwekerij en zorgboerderij ‘t Keetje in Lutjebroek en donderdag brengen we een bezoek aan de woon-zorgboerderij Jonkerszorg in Hoogwoud.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door