Dementiemonitor mantelzorg 2020

Iedere twee jaar voert Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een groot onderzoek uit onder mantelzorgers. Met de resultaten van dit onderzoek vragen we aandacht voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun omgeving. Ook helpen de resultaten ons om advies te geven over de verbetering van regionale dementiezorg.
Mantelzorgers blijven zwaar belast en gemiddeld besteden zij 40 uur per week aan de zorg voor hun naaste met dementie. 61% voelt zich meer belast sinds de coronacrisis.
Dit jaar werden 3.577 mantelzorgers gevraagd over hun belasting, ondersteuning, zorg en de impact van mantelzorg op hun leven. Naast het landelijke rapport zijn er ook 49 regionale rapporten gemaakt.

 

Alzheimer Cafés in uw regio

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.
Er zijn 2 activiteiten in uw regio
Alzheimer Café Breukelen-Loenen
Alzheimer Café Maarssen