Alzheimer Café coördinator

ten behoeve van het Alzheimer Café in Maarssen

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Jouw rol
Als Alzheimer Café Coördinator zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimer Cafés. Dit doe je samen met een team van betrokken vrijwilligers. Je verbindt vrijwilligers, bezoekers en professionals. Daarnaast bouw je aan een relevant netwerk. Als lid van de werkgroep stel je samen met het bestuurslid de jaarlijkse begroting op. Qua tijdsbesteding mag je uitgaan van gemiddeld ca. 6 – 8 uur per maand. Het Alzheimer Café in Maarssen organiseert 10 bijeenkomsten per jaar. Daarnaast zijn er de overleggen met de werkgroep.  

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:
-Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
-Goed kan plannen en organiseren?
-De stuwende én verbindende kracht kan zijn achter een groep vrijwilligers en professionals?
-Een relevant netwerk heeft of dat kan opbouwen?

Dan komen we graag met je in contact!  

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar onze afdelingswebsite
www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan met Corry Flantua, bestuurslid PR en communicatie, mail: c.flantua@alzheimervrijwilligers.nl

Onze afdeling is ook te vinden op Facebook https://bit.ly/2wqZxkl 
en Twitter https://twitter.com/Alzheimerwuwest

 

Deze pagina maakt deel uit van