Belangenbehartiger lokaal

Heb je hart voor mensen met dementie?
Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? 

Je bent iemand die het leuk vind om in je eigen gemeente op te komen voor mensen met dementie. Je kent de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers, je geeft hen een stem. Neemt deel aan het lokale dementie netwerk of ziet het als uitdaging een netwerk op te zetten. Je weet anderen enthousiast te maken voor activiteiten op het gebied van een dementievriendelijke samenleving. Soms ga je ook in gesprek met beleidsmakers, politici, zorginstellingen en hulpverleners bij jou in de gemeente. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van de regionale afdeling van Alzheimer Nederland en kan deze uitdragen. Je kunt minimaal 4 uur per week voor dit werk vrijmaken. 

Ben jij

  • Iemand met hart voor mensen met dementie en hun naasten?
  • In staat om zonder eigen belang op te komen voor de belangen van mensen met dementie?
  • Iemand met een relevant netwerk of vind je het leuk om dit op te bouwen in je gemeente? 
  • Iemand die in staat is om actief de mensen in je gemeente te motiveren en geïnteresseerd te krijgen voor het thema dementie?
  • Iemand die op de zeepkist durft te staan?

Dan komen wij graag met jou in contact.

Je werkzaamheden zijn

  • Je neemt deel aan relevante overleggen in je gemeente  en de regionale afdeling van Alzheimer Nederland;
  • Je volgt de lokale ontwikkelingen en weet de standpunten van Alzheimer Nederland uit te dragen in gesprek met beleidsmakers, politici, organisaties, instellingen en hulpverleners in je gemeente;
  • Je werkt lokaal samen met collega vrijwilligers op het gebied van het Alzheimer Café, voorlichting en Dementievriendelijke Samenleving;
  • Je vindt het leuk om af te stemmen met andere belangenbehartigers in de afdeling en de regionale belangenbehartiger.

Wij bieden Trainingen voor belangenbehartigers. Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox.  

Deze pagina maakt deel uit van