Belangenbehartiger lokaal

Wij zoeken enthousiaste en ondernemende belangenbehartigers voor de alzheimer Cafés
binnen de afdeling Westelijk Utrecht.

Als één van de 48 regionale afdelingen, Westelijk Utrecht, van Alzheimer Nederland houden wij ons bezig met voorlichting en belangenbehartiging. Zijn we actief in de dementieketens in deze regio, organiseren we vijf Alzheimer Cafés, in de plaatsen Abcoude, Vinkeveen, Maarssen, Breukelen en Woerden en activiteiten rondom Samen dementievriendelijk en Wereld Alzheimer Dag.  

Belangenbehartiging betekent in de breedste zin, het streven naar passende zorg voor mensen met dementie en de juiste ondersteuning van mantelzorgers. Het opkomen voor hun belangen, zowel landelijk als lokaal.

Voor een lokale belangenbehartiger betekent dit o.a. contacten in het lokale dementienetwerk verdiepen en uitbreiden.
In voorkomende gevallen in gesprek gaan met beleidsmakers, politici, zorginstellingen en hulpverleners in de betreffende gemeente.
Het als een uitdaging zien zoveel mogelijk mensen binnen het werkgebied weten te enthousiasmeren voor de activiteiten op het gebied van een dementievriendelijke samenleving.

Ben je bereid de wensen en behoeften te leren kennen van mensen met dementie en hun mantelzorgers en hen een stem te geven ?
Lijkt het je leuk om in je eigen gemeente op te komen voor mensen met dementie en samen te werken met een team van enthousiaste vrijwilligers van een Alzheimer Café.

Dan is deze functie iets voor jou !

Via de volgende link vind je meer informatie over belangenbehartiging: https://bit.ly/2BtaYan en vind je de vacaturetekst: https://bit.ly/3azzOFi plus een mogelijkheid om direct te solliciteren.

Als deze functie je aanspreekt, laat dit dan weten aan Sonja Nieuwenhuizen, regionale belangenbehartiger mail s.nieuwenhuizen@alzheimervrijwilligers.nl
 

Meer informatie over de afdeling vind je op onze afdelingswebsite: https://bit.ly/32y8jZX

 

 

 

 

 

 

Deze pagina maakt deel uit van