Bewegen in combinatie met muziek

De Vondel
Vondelstraat 51
3601 EX Maarssen
Nederland

Plan Route

52.1443097, 5.0389306

Er zijn aanwijzingen gevonden dat we onze hersenfuncties beter kunnen beschermen door meer lichaamsbeweging op latere leeftijd. Beweging heeft een goed effect op ons gewicht en onze gezondheid in het algemeen. Door te bewegen komt er meer zuurstof in het bloed wat door het hart ook naar onze hersenen wordt gebracht.

Daarnaast is het contact met anderen erg belangrijk, eigenlijk onontbeerlijk.
Professor Bart de Strooper uit Leuven zegt daarover: stimuleer alles wat met waarnemen te maken heeft. Waarnemen met de ogen, het gehoor, de smaak en de tast. Eigenlijk met alle zintuigen en dit in contact met anderen. Menselijke interacties stimuleren de hersenen op manieren die wij nu nog niet begrijpen. 

Om alles met elkaar te combineren en omdat bewegen heel erg belangrijk is, gaat het thema op de laatste bijeenkomst voor de zomerstop van het Alzheimer Café Maarssen, over bewegen in combinatie met muziek en inschakelen van alle zintuigen. 

De avond wordt begeleid door Anja Winther, breed georiënteerd en opgeleid in bewegen met muziek en ervaringsdeskundige op het gebied van dementie.

 Je bent van harte welkom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze activiteit maakt deel uit van