Publieksvoorlichting over dementie in Stichtse Vecht.

Op 22 september 2016 is de intentieverklaring samen dementievriendelijk Stichtse Vecht door een aantal partijen uit Stichtse Vecht ondertekend.
De initiatiefnemers zijn de Gemeente Stichtse Vecht, Alzheimer Nederland Westelijk Utrecht, Welzijn Stichtse Vecht. Diverse andere partijen hebben zich aangesloten.

De aanleiding tot dit initiatief is, de verwachting dat in de toekomst één op de vijf mensen in Nederland te maken krijgt met een vorm van dementie.
Het doel is te bevorderen dat vóór 2020 iedereen in Stichtse Vecht meer weet over dementie.
Dementie komt vaker voor dan we denken en we krijgen er allemaal wel een keer in eigen omgeving mee te maken.  

Als je iemand met dementie tegenkomt dan wil je hen graag op de juiste manier benaderen. Die mevrouw bijvoorbeeld, die tevergeefs aan de gesloten schooldeur trekt. Of die meneer, die plotseling boos en zonder te betalen de winkel uitloopt. Leer hoe je hen op een goede manier aanspreekt. Hoe?
Via de publieksvoorlichting in Stichtse Vecht.

Voor de inwoners van Stichtse Vecht worden publieke bijeenkomsten georganiseerd met als doel, in simpele stappen leren dementie te herkennen en contact te maken met mensen met dementie.
 

De bijeenkomst is gepland op:

21 augustus 2018 in Bibliotheek AVV, Schepersweg 6C, 3621 JK Breukelen van: 19.30 tot 21.30 uur.
Inschrijven kan via het mailadres: corryflantua@hotmail.com

Belangrijk is om aan te geven in de mail met hoeveel personen u komt, de voorletters en achternamen van deelnemers en een telefoonnummer te vermelden.

Deelname is kosteloos. 

Met een beetje moeite kunnen we veel betekenen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen meedoen en voor zover mogelijk een waardig en zinvol leven kunnen leiden.

Teken voor een dementievriendelijk Nederland op onze homepage

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door