Samen dementievriendelijk in het vrijwilligerswerk. Volg de training via deze pagina.

Voor mensen met dementie is het belangrijk om zo lang mogelijk onderdeel te blijven uitmaken van de maatschappij, bijvoorbeeld door het uitoefenen van een hobby. Door dementie kan dit op een gegeven moment lastig worden en voelen mensen zich genoodzaakt te stoppen met hun hobby. Maar wat als zij met een beetje hulp van hun omgeving nog wél mee kunnen blijven doen?

Als vrijwilliger van Alzheimer Nederland weten jullie veel over het herkennen van- en omgaan met dementie in jullie vrijwilligerswerk. Dat geldt waarschijnlijk  niet voor vrijwilligers in jullie (persoonlijke) omgeving, anders dan je collega-vrijwilligers die actief zijn bij Alzheimer Nederland

Samen dementievriendelijk heeft  de training ‘In het vrijwilligerswerk’ ontwikkeld voor vrijwilligers die nog weinig weten over (het omgaan met iemand met) dementie, maar wél hiermee in aanraking kunnen komen in het vrijwilligerswerk dat zij doen. Bijvoorbeeld op de sportclub, bij de biljartvereniging, in een verzorgingshuis of in het buurthuis.

Aan de hand van een aantal veel voorkomende situaties en vragen, leren vrijwilligers in deze training hoe ze dementie kunnen herkennen en krijgen ze handvatten hoe ze iemand met dementie verder kunnen helpen. Op deze manier kunnen mensen  met dementie gewoon  blijven sporten, biljarten en meedoen.

De training ‘in het vrijwilligerswerk’ is vanaf nu gratis te volgen op http://bit.ly/2qufsZC

Het volgen van de training duurt ongeveer 10- 15 minuten.

 

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door