Trainer Samen dementievriendelijk

Alzheimer Nederland
Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling
Je gaat aan de slag bij Alzheimer Nederland, afdelin g Westelijk Utrecht. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol
Als trainer Samen dementievriendelijk lever je een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van de impact van dementie op de samenleving. Tijdens jouw trainingen leer je deelnemers hoe ze dementie kunnen herkennen én hoe ze hier vervolgens in de praktijk mee om kunnen gaan. Je verzorgt de trainingen samen met een medetrainer en aan de hand van een door Alzheimer Nederland ontwikkeld draaiboek. Tijdens de training zorg jij voor een prettige, vertrouwde, veilige én open sfeer. Jaarlijks verzorg je zo’n tien trainingen, zowel online als op locatie. De trainingen op locatie zijn altijd bij jou in de buurt, je hoeft dus nooit ver te reizen.

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 
Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Dus ben jij iemand die:
Ervaring heeft als trainer óf weet hoe het is om voor groepen te staan?
Kennis heeft op persoonlijk en/of professioneel vlak van dementie en dit wil overdragen?
Graag meehelpt onze samenleving dementievriendelijker te maken?
Kan werken met Microsoft Office en OneDrive?

We komen graag met je in contact !

Wil je graag nader met ons kennismaken?
Ga dan naar onze afdelingswebsite www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht, Facebook 
https://bit.ly/2wqZxkl en Twitter https://twitter.com/Alzheimerwuwest

Toch liever eerst wat meer informatie over de functie?
Mail of bel met Janine de Bruin, bestuurslid voorlichting, mail: j.debruin@alzheimervrijwilligers.nl 
mobiel nummer: 06-22687340 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze pagina maakt deel uit van