Wat gebeurt er binnen onze afdeling ?

Als één van de 48 regionale afdelingen van Alzheimer Nederland, houden we ons bezig met voorlichting en belangenbehartiging in Westelijk Utrecht. Zijn we actief in de dementieketens in de regio, organiseren we een aantal Alzheimer Cafés en activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag in september. 
Onze missie is het inzetten voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en familie.

Wij zijn als afdeling ook actief met het organiseren van Alzheimer Cafés in diverse gemeenten in onze regio zoals in Stichtse Vecht in de plaatsen Breukelen en Maarssen en in Woerden, Oudewater en Montfoort. In Oudewater is geen officieel Alzheimer Café maar hier worden tweemaal per jaar voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

In onze regio wordt door de afdeling in de Gemeenten Stichtse Vecht en Woerden en omstreken, in samenwerking met deze Gemeenten en de Welzijnsorganisaties, hard gewerkt aan het project samen dementievriendelijk. 

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Daarom willen we er samen voor zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen blijven meedoen, ondanks hun ziekte. Dat vraagt om begrip en hulp van de samenleving. Het is daarom belangrijk dat iedereen dementie kan herkennen en weet hoe mensen met dementie geholpen kunnen worden.

De afdeling wordt geleid door een Bestuur dat volledig bestaat uit vrijwilligers.
Van deze vrijwilligers hebben een aantal een werkachtergrond in de zorg voor ouderen en mensen met dementie, Welzijn, Human resource, het bedrijfsleven, de advocatuur en in de zorg voor mensen met een verstandelijk handicap.

Ook de Alzheimer Cafés worden georganiseerd met en door vrijwilligers. Zowel de coördinator als de gespreksleiders, de gastvrouwen/-mannen, de barmedewerkers en anderen die hand- en spandiensten verlenen, werken vrijwillig mee.

Binnen de Alzheimer Cafés is altijd ruimte voor mensen die zich vrijwillig willen inzetten. 
Heb je belangstelling om mee te helpen, neem dan contact op met ons secretariaat, via mailadres: 
wutrecht@alzheimervrijwilligers.nl

 

  

Deze pagina maakt deel uit van