Alzheimer Nederland in uw regio: Westelijk Utrecht

De Afdeling Westelijk Utrecht organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in uw omgeving.

De afdeling is actief in Gemeente De Ronde Venen, de plaatsen Abcoude en Vinkeveen, Gemeente Stichtse Vecht, de plaatsen Breukelen en Maarssen en in de Gemeenten Woerden, Montfoort en Oudewater. 

Wereld Alzheimer Dag 2018

Op of rond Wereld Alzheimer Dag, 21 september a.s., wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie.

Het thema van dit jaar is: Muziek is de poort naar herinnering.

Twee Alzheimer Cafés, Vinkeveen en Maarssen, hebben een speciaal programma voorbereid.
 

 

Wereld Alzheimer Dag was een groot succes in het Alzheimer Café van Maarssen door het optreden van Guus Bok!

Op dinsdag 18 september hebben wij bij Alzheimer Café Maarssen stilgestaan bij Wereld Alzheimer Dag. Het thema was dit jaar muzikale ontmoetingen. Daarom hadden wij Guus Bok uitgenodigd om voor ons en samen met ons te zingen onder begeleiding van Barend Lippens. Guus heeft met zijn gevoelvolle stem en spontaniteit onze bezoekers een fantastische en vrolijke avond bezorgd. Samen hebben we heerlijk meegezongen met bekende (oud) Nederlandse liedjes, zoals Roosje, mijn roosje, Langs de Amsterdamse grachten.
Verder zong hij het lied ‘Hou je nog van mij’. Een lied dat over Alzheimer gaat. De bezoekers voelden de betrokkenheid van Guus in de spontane gesprekjes die hij met hen had en dat werd zeer gewaardeerd. Al met al een mooie avond waar iedereen met een glimlach naar huis ging.

Vrijwilliger worden?

Met jouw hulp maak je het verschil voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

 

 

Meer weten over ons werk ?