Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Sociaal werker Lonneke van der Meijden en Peter Bood, bestuurslid bij De Bovenkruier, hebben het initiatief genomen voor een maandelijks Alzheimer Café, in samenwerking met de afdeling Zaanstreek-Waterland van Alzheimer Nederland. Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live), informatieve lezingen en verrassende ontmoetingen. In september is het eerste Alzheimer Café in de Bovenkruier.


Ontmoetingsplek voor mensen met dementie
"Er zijn veel ouderen in de wijk. Dat merken wij ook in het buurtcentrum. Onze bezoekers bestaan voor een groot deel uit ouderen en bij hen komt ook dementie voor", vertelt Lonneke. "Daarom hebben Peter Bood en ik contact opgenomen met de afdeling Zaanstreek Waterland over de mogelijkheden. Samen willen we een ontmoetingsplaats realiseren voor mensen met dementie en hun naasten uit de wijk en ervoor gaan zorgen dat zij langer kunnen meedoen. Een maandelijks Alzheimer Café is een middel om dat te realiseren".   

Training vrijwilligers
Ter voorbereiding hebben de vrijwilligers van de Bovenkruier in het voorjaar een 'Samen dementievriendelijk'-training gevolgd.