Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Het Filantropisch Orkest maakt er een feestje van.

Dit wordt een spectaculaire avond met hoog muziekgehalte. Er zijn alleen zitplaatsen, zodat iedereen kan genieten van de muziek. 

Vol=vol dus bestel tijdig om er bij te kunnen zijn. 

Muziek is een van de belangrijkste kenmerken van het Volendammer DNA, naast voetbal en de wereldberoemde dijk. Denk daarbij aan de succesvolle bands als The Cats, BZN, de 3 J’s, Nick & Simon en niet te vergeten Jan Smit, Jen-Rog en Next-One, Left-Side enz. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want er zijn nog veel meer getalenteerde muzikanten voortgekomen uit onze aangeboren liefde voor muziek. De passie en liefde voor de muziek hebben we niet alleen door generaties heen ontwikkeld maar geven we ook door aan de volgende generatie muzikanten. 

Volendam is decennia lang een broeinest voor muzikale inspiratie, en deze traditie wordt levendig gehouden dankzij de tomeloze inzet van lokale muzikanten die al hun vrije tijd besteden aan band repetities om het publiek een onvergetelijke avond te bieden. Dit geldt bij uitstek voor alle muzikanten en vocalisten van het Filantropisch Orkest. 

Het Filantropisch Orkest heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de jaren 70 van de vorige eeuw. In alle stilte en in het diepste geheim werkten vooraanstaande lokale bands aan een muzikaal spektakel waar de lokale bevolking jaren later nog steeds vol bewondering over spreekt. Enkele jaren geleden hebben we besloten om dit muziekspektakel nieuw leven in te blazen, en met succes mogen we wel zeggen… 

 

Mantelzorgers en vrijwilligerskorting