Alzheimer Café coördinator

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij afdeling Zaanstreek-Waterland. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.

Jouw rol

Als Alzheimer Café Coördinator voor het Alzheimer Café Zaanstad zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimer Cafés. Dit doe je samen met een team van betrokken vrijwilligers. Je verbindt vrijwilligers, bezoekers en professionals. Daarnaast bouw je aan een relevant netwerk en werf je fondsen en vrijwilligers voor jouw Alzheimer Cafés. Als lid van de werkgroep stel je samen met het bestuurslid de jaarlijkse begroting op. Qua tijdsbesteding mag je uitgaan van gemiddeld ca. 6 – 8 uur per maand. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van de werkgroep. De meeste Alzheimer Cafés hebben 10 – 12 bijeenkomsten per jaar. Daarnaast zijn er de overleggen met de werkgroep en soms met de andere Alzheimer Cafés in de regio. 

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
  • Goed kan plannen en organiseren?
  • De stuwende én verbindende kracht kan zijn achter een groep vrijwilligers en professionals?
  • Een relevant netwerk heeft of dat kan opbouwen?

We komen graag met je in contact 

Wil je graag nader met ons kennismaken? Ga dan naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zaanstreekwaterland

Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan hier de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! Test Je mag verwachten dat we binnen 2 weken contact met je opnemen.

Toch liever eerst wat meer informatie? Mail dan, de secretaris via

zaanstreek-waterland@alzheimervrijwiligers.nl of bel met de regiocoördinator Helma Thijssen via 06 2372 48 22.

 

Deze pagina maakt deel uit van