Bestuurslid Alzheimer Café

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? 

Als Bestuurslid Alzheimer Café ben je contactpersoon voor de werkgroepen van de Alzheimer Cafés en Trefpunten binnen onze afdeling Zaanstreek-Waterland (Zaandam, Oostzaan, Landsmeer, Purmerend, Beemster, Edam-Volendam, Waterland, Monnickendam en Wormerland). Je stelt jaarlijks samen met de werkgroepen de begroting en de doelen op en legt deze vast in het activiteitenplan van de afdeling. Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de Alzheimer Cafés en Trefpunten aan de hand van het handboek Alzheimer Cafés. Je stimuleert de samenwerking tussen de Cafés en Trefpunten in jouw regio. Je stimuleert de deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers in het Alzheimer Café of Trefpunt en je draagt bij aan een goede informatievoorziening op onze website. Je bent actief bezig met het opstarten van nieuwe cafés.

Spreekt deze vrijwilligersfunctie je aan? Dan vragen wij van je dat je:   

  • het leuk vindt om samen te werken in een team van vrijwilligers en professionals en hen te begeleiden en inspireren;
  • het leuk vindt om een netwerk op te bouwen in je regio (of een mooi netwerk mee te brengen);
  • van aanpakken weet;
  • kwaliteitseisen van het Alzheimer Café kan uitdragen met respect voor de ‘couleur locale’;
  • met enige regelmaat het Alzheimer Cafés in onze regio bezoekt;
  • maandelijks het bestuursoverleg bijwoont;
  • met enige regelmaat de werkgroepoverleggen bijwoont;
  • je kunt ongeveer 4-8 uur per week voor dit werk vrijmaken. 

Wij bieden trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Er is veel informatie beschikbaar via het Vrijwilligersplein. Je krijgt ondersteuning van het bestuur van de regionale afdeling en de coördinator regionale activiteiten en overige medewerkers van het hoofdkantoor. En, het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je CV 

Interesse?  
Heb je interesse of wil je meer informatie, neem contact op met de voorzitter van de afdeling:

Nel Koppers | zaanstreek-waterland@alzheimervrijwilligers.nl

Deze pagina maakt deel uit van