Gezocht gespreksleiders Alzheimer Café

Gezocht gespreksleiders Alzheimer Café

Het bestuur van Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek/Waterland zoekt:

 

GESPREKSLEIDERS ALZHEIMER CAFÉ

 

 

Ter versterking van haar gespreksleidersteam zoekt het bestuur van de regionale afdeling Zaanstreek/Waterland nieuwe enthousiaste gespreksleiders. De gespreksleider is het gezicht van de bijeenkomst, hij of zij leidt de avond in, introduceert een gastspreker of film en zorgt ervoor dat de bezoekers aan het Alzheimer Café antwoord krijgen op hun vragen. De gespreksleider is representatief, kan groepsprocessen begeleiden en weet op een respectvolle wijze om te gaan met bezoekers. Uiteraard beschikt hij/zij over goede contactuele eigenschappen en enige kennis van Dementie.

 

In Zaanstreek/Waterland is er een Alzheimer Café in Zaanstad en in Purmerend. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun partners of familieleden en andere belangstellenden. Deze bijeenkomsten worden in Zaanstad op de 3de woensdagavond van de maand gehouden in de vorm een rondtrekkend Alzheimer Café. Het voordeel hiervan is dat verschillende locaties (wijken) worden bezocht. In Purmerend is dit iedere 2de woensdagavond van de maand in de Populier Rusthoeve (Tien Gemeenten). Er worden thema's besproken en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. In totaal worden er ieder seizoen 20 bijeenkomsten georganiseerd.

 

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café worden goed bezocht en zijn voor velen een bron van informatie op het gebied van dementie. Verder bieden de bijeenkomsten de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten. Het Alzheimer Café wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de werkgroep Alzheimer Café en vrijwilligers.

 

Voor de nieuwe gespreksleiders organiseert Alzheimer Nederland in september een speciale cursus van twee dagdelen.

 

 

Belangstelling?

Neem dan vrijblijvend contact op met Nel Koppers, voorzitter

Via     (075) 614 40 44          ANZW@clifa.nl

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door