Penningmeester

Heb jij jouw persoonlijke (financiële) administratie helemaal op orde en ben je van nature nauwkeurig?   

En wil je:  

 • Jouw steentje bijdragen aan het verbeteren van het leven van mensen met dementie en hun naasten?   

 • Samenwerken met een vriendelijk en betrokken bestuur en andere vrijwilligers?   

 • Een relevant netwerk opbouwen in jouw regio, o.a. in de zorg en bij de overheid?   

Start dan nu een carrière als vrijwilliger en bouw mee aan een toekomst zonder dementie en een beter leven met dementie.  

Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij de afdeling Zaanstreek/Waterland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   

Jouw rol

De belangrijkste taak van de Penningmeester is het opstellen van de jaarlijkse begroting (samen met de bestuursvoorzitter) en het bewaken van de uitgaven. Hiervoor hoef je geen financieel wonderkind te zijn! Nauwkeurigheid is uiteraard wel van groot belang. Ook ben je waar mogelijk actief in het werven van middelen zoals subsidies en donaties. Dit kun jij als penningmeester zelf op je nemen, maar je kunt deze taak ook delen met een collega-vrijwilliger met de functie 'fondsenwerver'. Je wordt benoemd voor een periode van 4 jaar. Omdat je onderdeel bent van het dagelijkse bestuur vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Ga uit van ca. 2 uur per week. 

Dus ben jij iemand die:

 • Nauwkeurig een administratie op orde weet te houden? 
 • Kan werken met Microsoft Office? (Word & Excel)
 • Bekend is met OneDrive? 

  Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

  Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

  Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen jouw stem in het beleid serieus.

  We komen graag met je in contact 

  Ben je geïnteresseerd, maar weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken! ​En ​​​​​​kijk dan ook eens naar onze overige vacatures op: https://www.alzheimer-nederland/regios/oost-gelderland

  Deze pagina maakt deel uit van