Oververgetelijk Zeeuws Museum ("Goed omgaan met dementie")

Zeeuws Museum
Abdij 3-4
4331 BK Middelburg
Nederland

Publiekstraining en demonstratie-rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum

Wilt u meer weten over dementie? In de week van Wereld Alzheimer Dag organiseert het Zeeuws Museum in samenwerking met het programma Samen dementievriendelijk de publiekstraining Goed omgaan met dementie. U krijg informatie om goed om te gaan met mensen met dementie en u neemt deel aan de demonstratie-rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum in Zeeuws Museum.

De activiteit is niet bestemd voor mensen met dementie.

PROGRAMMA

In deze training leer je in simpele stappen beter contact te maken als je een (on)bekende met dementie tegenkomt. Bijvoorbeeld op straat, in het park, in een winkel of op je werk. Daarnaast ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. De training (duur 2 uur met pauze) wordt verzorgd door twee trainers van het programma Samen dementievriendelijk. Na afloop van de training ontvang je het certificaat van Samen dementievriendelijk.
In het tweede deel van de middag, tijdens de demonstratie-rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum, bekijken we met u de collectie van het museum.

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar met een klein beetje moeite kunnen we veel voor elkaar betekenen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten. Alleen samen kunnen we Nederland dementievriendelijk maken.

WANNEER

Zaterdag 17 maart 2018 van 14.00 en 17.00 uur. 

Reserveren is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

DUUR

3 uur

WAAR

U kunt zich voor aanvang bij de informatiebalie melden.

PRIJS

Gratis inclusief entree, training, rondleiding en een kopje koffie of thee.

Deze activiteit maakt deel uit van